The Laburnum Top Class 11 MCQ Questions with Answers English Poem 2

the laburnum top mcq | the laburnum top class 11 mcq | mcq of the laburnum top | class 11 the laburnum top mcq | mcq the laburnum top | the laburnum top poem mcq | mcq on the laburnum top class 11 | class 11 english poem the laburnum top mcq | mcq questions for class 11 english the laburnum top | the laburnum top mcq quiz

CBSE Class 11 English Hornbill book Poem 2 “The Laburnum Top” Multiple Choice Questions ‌(MCQs‌) with Answers
CBSE Class 11 English Hornbill book Poem 2 “The Laburnum Top” Multiple Choice Questions ‌(MCQs‌) with Answers

CBSE Class 11 English Hornbill book Poem 2 “The Laburnum Top” Multiple Choice Questions ‌(MCQs‌) with Answers

Check the below NCERT MCQ Questions for Class 11 English Hornbill Poem 2 The Laburnum Top with Answers Pdf free download. MCQ Questions for Class 11 English with Answers were prepared based on the latest exam pattern. We have provided The Laburnum Top Class 11 English MCQs Questions with Answers to help students understand the concept very well.

Question 1.
What is described by the word ‘sleek’ in the poem?
(a) Lizard
(b) Bird
(c) Branch
(d) Top of the tree

Answer

Answer: (a) Lizard


Question 2.
What does the phrase “her barred face identity mask” mean?
(a) because she was brown in colour
(b) due to her dark coloured yellow body
(c) bird’s face became her identity and symbol of recognition
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) bird’s face became her identity and symbol of recognition


Question 3.
What instance of Alliteration has been used in the poem ‘The Laburnum Top’ out of the following options?
(a) engine of her family
(b) her barred face
(c) Sleek as a lizard
(d) September sunlight

Answer

Answer: (d) September sunlight


Question 4.
What happened to the bird in the end of the poem?
(a) she flew away
(b) she stayed at the tree
(c) she went to other tree
(d) she went to bring some food for her younger ones

Answer

Answer: (a) she flew away


Question 5.
Why was Goldfinch’s body barely visible?
(a) due to her dark coloured yellow body
(b) because she was small
(c) because of the height of the tree
(d) because she was brown in colour

Answer

Answer: (a) due to her dark coloured yellow body


Question 6.
How did the bird arrive at the other branch of the tree?
(a) with a chirping sound
(b) silently
(c) never arrived at other branch
(d) flew away and then arrived at the branch

Answer

Answer: (a) with a chirping sound


Question 7.
What role does the tree play for the Goldfinch bird?
(a) As a shelter
(b) as a supporter
(c) as a means to feed her family
(d) as a resting place

Answer

Answer: (a) As a shelter


Question 8.
Why did the Goldfinch bird came towards the tree?
(a) to feed her younger ones
(b) to make a nest
(c) to rest
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) to feed her younger ones


Question 9.
How was the tree standing in the month of September?
(a) still and death-like
(b) alive
(c) green and happy
(d) still and green

Answer

Answer: (a) still and death-like


Question 10.
How did the poet describe the top of the Laburnum tree in the poem ‘The Laburnum Top’?
(a) Still and Silent
(b) Moving and Angry like
(c) Silent and Motionless
(d) None of the above

Answer

Answer: (a) Still and Silent


Question 11. How did the poet describe the top of the Laburnum tree in the poem ‘The Laburnum Top’?
A. Still and Silent
B. Moving and Angry like
C. Silent and Motionless
D. None of the above

Answer

Answer: (a)


Question 12. What happened to the leaves of the Laburnum tree?
A. they were green
B. turned yellow
C. fallen down
D. new leaves growing

Answer

Answer: (b)


Question 13. How was the tree standing in the month of September?
A. still and death-like
B. alive
C. green and happy
D. still and green

Answer

Answer: (a)


Question 14. When did the death-like tree become alive?
A. in the month of March
B. by the arrival monsoon season
C. by the arrival of the Goldfinch bird
D. by the arrival of sparrows

Answer

Answer: (C)


Question15. Why did the Goldfinch bird came towards the tree?
A. to feed her younger ones
B. to make a nest
C. to rest
D. None of the above

Answer

Answer: (a)


Question 16. Where are the young ones of the Goldfinch bird?
A. On the thickness of the branch
B. on other tree
C. On the top of the tree
D. they were never there

Answer

Answer: (C)


Question 17. What role does the tree play for the Goldfinch bird?
A. As a shelter
B. as a supporter
C. as a means to feed her family
D. as a resting place

Answer

Answer: (a)


Question 18. How did the bird move to the other side of the branch?
A. Like a lizard
B. Slowly
C. Smoothly
D. by flying

Answer

Answer: (a)


Question19. How did the bird arrive at the other branch of the tree?
A. flew away and then arrived at the branch
B. silently
C. never arrived at other branch
D. with a chirping sound

Answer

Answer: (D)


Question20. What happened after she fed her young ones?
A. she flew away
B. she flew to the other side of the branch
C. she stayed there
D. she took some rest in the nest

Answer

Answer: (D)


Question21. Why was Goldfinch’s body barely visible?
A. due to her dark coloured yellow body
B. because she was small
C. because of the height of the tree
D. because she was brown in colour

Answer

Answer: (a)


Question22. Where did the bird vanish after feeding her young ones?
A. to the other branch
B. to the top of the tree
C. to her nest
D. behind the yellow leaves

Answer

Answer: (D)


Question23. What happened to the bird in the end of the poem?
A. she flew away
B. she stayed at the tree
C. she went to other tree
D. she went to bring some food for her younger ones

Answer

Answer: (a)


Question24. How was the tree in the end when the bird flew away?
A. It was still alive
B. Nothing changed in the looks
C. it was death-like again
D. None of the above

Answer

Answer: (C)


Question25. What instance of Alliteration has been used in the poem ‘The Laburnum Top’ out of the following options?
A. engine of her family
B. her barred face
C. Sleek as a lizard
D. September sunlight

Answer

Answer: (D)


Question26. What Transferred Epithet was used in the poem ‘The Laburnum Top’?
A. her barred face identity mask
B. engine of her family
C. Sleek as a lizard
D. September sunlight

Answer

Answer: (a)


Question27. What does the phrase “her barred face identity mask” mean?
A. because she was brown in colour
B. due to her dark coloured yellow body
C. bird’s face became her identity and symbol of recognition
D. None of the above

Answer

Answer: (C)


Question28. What is the dominant colour used in the poem?
A. Red
B. Blue
C. Yellow
D. Green

Answer

Answer: (C)


Question29. What is described by the word ‘sleek’ in the poem?
A. Lizard
B. Bird
C. Branch
D. Top of the tree

Answer

Answer: (a)


Question30. What is described as ‘engine’ in the poem?
A. Lizard
B. Machine
C. Laburnum Tree
D. None of the above

Answer

Answer: (C)


Also check other CBSE Class 11 English mcq with answers from below :-

Search keywords and tags :-

  • the laburnum top mcq
  • the laburnum top class 11 mcq
  • mcq of the laburnum top
  • class 11 the laburnum top mcq
  • mcq the laburnum top
  • the laburnum top poem mcq
  • mcq on the laburnum top class 11
  • class 11 english poem the laburnum top mcq
  • mcq questions for class 11 english the laburnum top
  • the laburnum top mcq quiz

Leave a Comment

close